Sådan fjerner du kalk i og på din vandhane

Vandhane uden kalk

 

Du har sikkert oplevet at din vandhane kalker til, men måske har du ikke vidst hvad du skulle gøre for at komme problemet til livs. Det hjælper vi dig med i dag. Det er nemlig ret nemt at afhjælpe problemstillingen.

 

Det skal du bruge

 

Den klart mest miljøvenlige måde at afkalke vandhanen på, er ved at fjerne kalken mekanisk, men denne læsning kan forårsage ridser, hvilket ikke er ønskværdigt. I stedet bør du bruge husholdningseddike. Udover husholdningseddiken skal du bruge en lille balje, gummihandsker og rent vand fra hanen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle forkromede vandhaner, der har lige godt af husholdningseddike.

 

Fremgangsmåde

 

Du starter med at afmontere alle aftagelige og tilkalede dele fra vandhanen. Derefter lægger du dem i baljen og overhælder dem med husholdningseddike. Her lader du delene hvile i cirka et kvarter, alt efter mængden af kalk. I mellemtiden iklæder du dig gummihandskerne, hvorefter du tager delene op og skyller dem grundigt i rent vand. Til sidst sætter du delene på plads på vandhanen igen.

 

Værn om miljøet

 

Det er yderst moderne at være miljøbevidst og derfor vil vi også slå et slag for miljøet. For at højne miljøvenligheden kan du genanvende husholdningseddiken. Du kan bruge husholdningseddiken ved flere afkalkninger inden du smider det ud igen. Du kan også vælge den mest miljøvenlige metode og blot anvende citronsaft til afkalkningen. Citronsaften kræver dog at du lader saften virke i længere tid end husholdningseddiken.

 

Uanset hvilken metode du vælger, så får du med garanti et skinnende flot resultat, der får din vandhane til at fremstå som splinterny. Er kalken ikke til at komme til livs kan du købe en spritny og billig vandhane her. 

About the author