Nedkølet soveværelse kan medføre mug og skimmelsvamp

Elsker du som mange andre at sove i et nedkølet rum, så skal du for dit helbreds skyld læse med her. Det er nemlig sådan, at du løber en stor risiko ved at sove i kølige omgivelser.

 

Det kan ikke benægtes, at det er skønt at ligge og vende og dreje sig til varmen i et køligt soveværelse, men det er ikke nødvendigvis en god idé. Det kan udgøre en sundhedsmæssig risiko at sove i rum der er køligere end stuetemperaturens 21-24 grader.

 

Grunden til at det kan være farligt

 

Når du vælger at køle dit soveværelse ned, så det bliver koldere end resten af din bolig, risikerer du, at der udvikles fugt i dit soveværelse. Store temperaturforskelle i boligens respektive rum skaber ganske enkelt et usundt indeklima.

 

Dette kan i værste fald medføre, at der udvikles mug og skimmelsvamp. Mug og skimmelsvamp er ikke nødvendigvis til at få øje på, da det kan gemme sig bag tapetet eller klædeskabet. Mug og skimmelsvamp er yderst sundhedsskadeligt og kan resultere i uforklarlig træthed, åndedrætsbesvær, allergilignende reaktioner og hovedpine. Her bør man opsøge læge. Du kan identificere mug og skimmelsvamp ved at være opmærksom på ubehagelige lugte i din bolig. Mug og skimmelsvamp afgiver nemlig en karakteristisk og intens lugt, som er en klar indikation på et svamp/mug angreb.

 

Huset skades og mister værdi

 

Et nedkølet soveværelse kan ikke kun have konsekvenser for dit helbred, dit hus lider kan også komme til at lide skade på grund af temperaturforskellene. Skimmelsvamp og råd kan sprede sig som en steppebrand og ødelægge dit hus og herigennem husets værdi. Dette hvis du lader det stå til og ikke løser problemet. Læs hvordan du fjerner mug og skimmelsvamp her.

 

Undgå problemet uden at sove i en sauna

Ovenstående kan virke afskrækkende for de kuldehungrende søvnelskere, men der er en løsning på problemstillingen. For at kunne sove i et køligt rum skal du blot sørge for, at du varmer soveværelset op i løbet af dagen, så det får samme temperatur som resten af huset. Herefter kan du åbne vinduerne et par timer inden du skal i seng, så temperaturen falder og bliver præcis som du vil have den, når du knalder brikkerne i.

 

Tre tips tit et godt indeklima i soveværelset

  • Skru, som beskrevet, ned for varmen og luft ud et par timer inden du går i seng.
  • Husk at lufte grundigt ud om morgenen (såfremt vinduerne har været lukket om natten), og også et par gange i løbet af dagen, hvis du har mulighed for det.
  • Sæt varme på i soveværelset og lad dørene mellem soveværelse og resten af boligen stå åbne i dagstimerne, så luften kan cirkulere frit. Dette modvirker at en af dine varmekilder kommer på overarbejde, hvilket også gør din varmeregning markant billigere.

 

Læs hvordan du sparer penge på din varmeregning her.

About the author