Sådan får du vejsalt af dine sko

Efter nattens første markante snefald begynder saltmaskinerne for alvor at sætte i gear. Vejene saltes og det lider vores fodtøj gevaldigt under. Grundet saltet på vejene får vores sko nemlig grimme hvide striber, men heldigvis er der hjælp at hente. Saltstriberne kan nemlig fjernes med en yderst simpel eddikeblanding.

 

Det skal du bruge

 

For det første er det en god idé at tage sålerne ud af skoene inden du begynder, så det ikke bliver våde. Til projektet skal du bruge en balje, lunkent vand, lys eddike, en børste og nogle gummihandsker. Herefter laver du en blanding med en del vand og en del lys eddike i baljen. Umiddelbart derefter tager du børsten og gnider væsken ind i fodtøjet indtil vejsaltet er forsvundet. Til slut vasker du skoene godt efter med vand. Her kan du læse hvordan du nemt får is af dine bilruder. 

 

Tør skoene

 

Når du har vasket skoene er de højst sandsynligt blevet våde. Derfor er det god ide, at putte en avis i hver sko, så det kan tørre. En god tommelfingerregel er at skifte avisen ud hver halve time, da du herigennem sikrer et hurtigere tilfredsstillende resultat.

About the author