Det rigtige udstyr til brandforanstaltninger – Prisbyg Guide

Hvordan vælges det rigtige udstyr til brandforanstaltninger?

Brandudstyr, såsom brandslukkere, røgdetektorer og kulilte detektorer , bør være øverst på hver boligejers liste over essentielle must-have produkter for at beskytte familie, kæledyr og gæster fra ild , røg og giftig kulilte .

Hvad skal du vide om brand?

Brand kan ramme hvor som helst og når som helst. Brande kan starte på en række forskellige måder, herunder defekte elektriske ledninger, lynnedslag, cigaretrygning, uheld under madlavning, tæt filter på tørretumbleren, gasfyr og mere. Brande kan ulme i timevis, før det pludselig bryder ud i flammer.

Kilden til branden spiller en stor rolle i fastsættelsen af ​​bedste måde at bekæmpe den. For eksempel bør en brand i fedt aldrig overhældes med vand, men i stedet angribes med en brandslukker, salt eller bagepulver til at fjerne den ilt, der er nødvendig for at opretholde ilden.

Hvis du har en elektrisk brand, vil en brandslukker, sand eller bagepulver kunne bruges, efter den elektriske kilde til branden er blevet fjernet .

Brandslukkere

Brandslukkere er klassificeret af ratings A, B og C. Disse ratings bestemmer størrelsen og typen af ​​brand, som ildslukkeren kan sætte ud.

A-type brande består af brændende træ, papir eller stof. B typer består af brændbare væsker som benzin og olie. C- typer er elektrisk .

Det nummer der står forud for bokstave A,B eller C bestemmer, hvor stor en brand ildslukkeren kan sætte ud . For eksempelvil  en 10-B:C brandslukker kunne slukke en 2,3-kvadratmeter brand fra en brændbar væske eller elektrisk kilde. En 5-B:C ildslukker kan håndtere en 1,15-kvadratmeters ild fra en brændbar væske eller elektrisk kilde.

Rigtig procedure ved brand

Den første regel for et sikkert hjem er at sikre at din ildslukker er let tilgængelige. Der er et simpel akronym du bør at lære dig som handler om hvordan man korrekt bruger en brandslukker : PASS .

P (Pull): Træk stiften ud fra bagsiden af håndtaget.

A (Aim): Ret dysen mod bunden af ​​ilden, fra omkring 3 meter væk fra branden.

S (Squeeze): Klem håndtaget.

S (Sweep): beveg apparatet i en fra side-til-side måde.

Korrekt vedligeholdelse af brandslukker

For at ordentligt vedligeholde din brandslukker må du kontrollere måleren hver måned for at sikre, at det er rigtig tryk. Måleren skal vises et eller andet sted i den grønne zone, hvilket betyder at den er klar til brug. Sørg for, at træpinden er sikret, og at der ikke er revner, buler eller rustpletter tilstede på beholderen. Udskift ildslukkere, der er ældre end 12 år.

Vigtigst er det, hvis du har tid og adgang til en telefon at ringe 911, inden du selv forsøger at slukke en brand .

Typer af røgalarmer

Der er to grundlæggende typer af røgalarmer: ioniserede og fotoelektriske. Begge typer er effektive til at opdage røg og brand, men de bedste røgalarmer har begge teknologier.

Ioniserede røgalarmer er mere følsomme til at opdage små partikler, der produceres i større mængder i brande, som hurtigt forbruger brændbart materiale og spredes i mange retninger.

Fotoelektriske røgalarmer er mere følsomme til at opdage store partikler , der produceres i større mængder i ulmende brande , som kan ulme i timevis, før den brister i flammer .

Røgalarm teknologi

Der har været nogle store fremskridt i røgalarm teknologi i løbet af de seneste par år. En af de mest tiltalende er lithium-ion batteri -teknologien .

Inddragelsen af lithium-ion-batterier giver røgdetektorer en levetid på 10 år uden at behøve et batteriskift. På grund af denne udvikling, kan batteriet på disse røgalarmer være forseglet og betragtes som “ubekymret”. Ved afslutningen af ​​den 10-årige periode, kasseres simpelthen røgalarmen og det installeres heller en ny model.

Placering af røgalarm

De fleste dødsfaldene på grund af brande sker mellem kl. 2 og 6 om natten når de fleste mennesker sover. Det er netop derfor det er så vigtigt at have en række brandalarm i dit hjem.

Brandalarmer skal placeres i hvert soveværelse, i køkkenet og på i etager i dit hjem.

Det anbefales at købe brandlarmer som det er mulig at seriekoble trådløst, sådan at hvis en brandalarm går af vil alle de andre brandarmer i huset også starte. Det findes flere muligheder og du kan godt købe en pakke med 3 stk.

Kulilte

Kulilte (CO) er en giftig, farveløs, lugtfri og giftig gas, der kan komme fra et apparat med en funktionsfejl med afbrænding af fossile brændstoffer som olie, gas og kul. En revne i en ovn, er udluftning til tørretumbler tilstoppe eller en blokeret skorsten kan alle producere CO. Under normal drift er apparaterne i stand til at blive kvit de små mængder CO gas, der produceres uden for dit hjem. Få den friske luft som dit hjem modtager fra klimaanlæg, loftsluger åbne døre og vinduer så du har næsten ikke noget at bekymre sig om.

Men når hullerne er blokeret, kan små mængder af CO-gas opbygges og blive et stort og livstruende problem.

Kulilte fratager dig den ilt dit blod er afhæng af for at holde dig i live. Hvis du er udsat for selv små mængder af CO, vil det hurtigt komme hæmoglobin i blode

t som fortrænger ilt . Når dette sker oplever du influenzalignende symptomer, såsom hovedpine, træthed , kvalme, svimmel, forvirring og irritabilitet. Da disse symptomer minder meget om influenza, og man fejldiagnosticerer ofte hvad som er årsagen til helsetilstanden. Efter noget tid kan symptomerne forværres så de omfatter opkastning, tab af bevidsthed, hjerneskade og endda død.

Kuliltedetektorer

For at forhindre kulilteforgiftning bør det placeres en CO- detektor i hvert soveværelse , stue og kælder i dit hjem.

Kuliltedetektorer virker ved at måle mængden af ​​CO over tid. Følgende grænser blev skabt af ”Underwriters Laboratory”, så sørg for din Kuliltedetektorer er EU- godkendt :

• 30 ppm ( parts per million) i 30 dage

• 150 ppm for 10-50 minutter

• 70 ppm for 60-240 minutter

• 400 ppm for 4-15 minutter

Hvis nogen af ​​disse niveauer overskrides, vil CO- detektor alarm gå af og advare dig om truslen. Hvis din CO detektor alarm nogensinde bliver aktiveret anbefales det at forlade dit hjem med det samme og ringe 911.

Pejse og skorstene

Pejs

Hvis dit hjem har en brændeovn eller gas brændende pejs, sørg for at tage de nødvendige forholdsregler der er nødvendige for at sikre en fornøjelig oplevelse.

Din skorsten bør efterses og om nødvendigt fejes mindst en gang om året, især hvis du bruger din pejs regelmæssigt.

Du bør også have en gnistfanger foran pejsen. Skærmen er nødvendigt for at holde aske og gnister væk fra tæppe, område tæpper eller andet stof i nærheden.

About the author