Sådan får du jordslåede tekstiler til at skinne

Rengøring af tekstiler

Du kender det sikkert fra badeværelset. Du har købt et nyt badeforhæng, men efter kort tid synes badeforhænget langt fra nyt.  Det er uundgåeligt at et badeforhæng bliver jordslået, da det er i konstant kontakt med vand og stort set altid er fugtigt. Der er dog hjælp at hente, hvis du vil give dit badeforhæng forlænget levetid.

 

Du skal bruge følgende

 

For at få dit badeforhæng til at skinne som nyt skal du erhverve dig to plastspande, kaliumpermanganat og natriumbisulfit. Når du har fået fingrende i disse skal der laves to blandinger:

 

  • Tag den ene spand og balnd 20 g kaliumpermanganet i en liter vand.
  • Tag den anden spand og bland 200 gram natriumbisulfit i 800 milliliter vand.

 

Nu påfører du dig et par gummihandsker. Herefter tager du tekstilet (i denne sammenhæng badeforhænget) og ligger i den første blanding i højst et par minutter. Under første behandling kan tekstilet godt ændre farvenuance, men det skal du ikke være nervøs for.

 

Efter tekstilet er blevet behandlet i første blanding skal tekstilet dyppes i den anden blanding. Tekstilet dyppes i anden blanding indtil det har fået sit oprindelige udseende tilbage.

 

Vask tekstilet

 

Efter tekstilet er blevet behandlet med de to blandinger skal det vaskes. Tekstilet vaskes altså afslutningsvis i vaskemaskinen, hvorefter det gerne skulle fremstå som nyt.

About the author