Fem frække gør-det-selv fif

Disse fem råd er uundværlige

Når man bor i lejlighed eller hus, er der mange praktiske gøremål. Nogle af dem kræver at man kan kontrollere en hammer eller en boremaskine, men der er også nogle komplikationer, der kan afhjælpes ved hjælp af god fantasi og frække løsninger. Vi har samlet en liste med fem frække fif, som du kan gøre brug af, hvis du gerne vil spare penge og tid.

 

Elastik i skrue

Det er en velkendt problemstilling, at gamle skruer har en frustrerende tendens til at blive ødelagt, når man skal skrue dem ud eller i. Hvis du ikke er besiddelse af en skruetrækker, kan du i mange situationer løse problemet med en postelastik. Postelastikken kan nemlig få skruetrækkeren/bitten til at gribe igen. Man lægger blot elastikken over skruehovedet, hvorefter man presser skuretrækkeren hårdt mod skrue og elastik, hvorefter man skruer skruen ud.

Styr på svineriet

Når man hænger billeder op, eller af andre årsager skal bore et hul i væggen, så sviner det ofte meget. Støvet flyver udover og det hele og støvsugeren skal findes frem. Med et lille trick, kan du lade støvsugeren stå i skabet når du borer huller i væggen. Du tager en lille gul papirlap, folder den på midten og sætter den fast på væggen lige under, hvor du skal bore hul. På denne måde sikrer du, at det meste af støvet ender i papirlappen og ikke på dit persiske gulvtæppe eller i sofaen. Du kan også vælge at bruge et større stykke papir og klæbe det fast med malertape, hvis du vil være helt sikker på, at redde alt støvet fra at ramme jorden.

Få skufferne til at glide

Gamle træmøbler er yderst charmerende, men skuffer til et gammelt træmøbel kan godt volde ejerne mange problemer. De begynder ofte at binde med tiden, men det får du her et godt råd til at afhjælpe. Hvis skufferne binder, kan du nemlig blot smøre dem med stearin og så glider de gnidningsfrit igen. Du gnider berøringsfladerne på skuffen ind i stearin, hvorefter du opvarmer stearinen med en føntørrer. Varmebehandlingen sikrer at stearinen trænger ned i træet og at den glidende effekt varer længere.

Fjern mærker i trægulv

Hvis du er kommet hjem fra kærlighedsferien i Tenerife, for at sande, at dine børn har holdt privatfest og at trægulvene har taget skade af pigernes stilletter, så er der hjælp at hente. Alt afhængig af hvor dybe mærkerne fra stilletterne, kan du få gulvet til at rejse sig og udbedre skaderne ved hjælp af vand. Du fugter et klæde og lader klædet ligge over mærket/mærkerne en dag eller to. Det er essentielt at du bruger et hvidt klæde, da farvede klæder kan smitte af på gulvet. Virker dette ikke, kan du prøve at finde dit strygejern frem. Hvis du ligger et fugtigt klæde, der hvor skaden er sket, kan du stryge ovenpå klædet, hvilket også hjælper træet med at rejse sig. Væden trænger ind i træet, og får fibrene til at udvide sig, Varmt vand fungerer hurtigere, da det ekspanderer træet mere end koldt vand. Denne løsning virker kun på ludbehandlet, olieret eller ubehandlet trægulv.
 

Luk hul 

I rigtig mange gamle lejligheder, er der stadig brevsprække i døren, men brevsprækken er efterhånden blevet overflødig, da postbuddet afleverer posten i postkassen. De danske døre, er altså fyldt med overflødige huller, der lukker kold luft ind i lejligheden, hvilket kan før til en ekstra dyr varmeregning. Dette problem kan dog afhjælpes. Det er ikke en køn løsning, men det er en løsning. Du kan tage et par skuresvampe og stoppe dem ind i brevsprækken. De isolerer rigtig godt, da de er fulde af luft. Disse kan også nemt klippes til i størrelsen, så de passer til netop din brevsprække. Herefter sætter du malertape over svampene, så de bliver siddende og sparer dig for ekstra udgifter til varmeregningen.

About the author