Elpriserne fordobles fra kl 17-20

Fordobling i elpriserne

 

Den almene dansker skal i fremtiden begynde at forholde sig til helt nye og højere el-priser.

 

Danmarks største eldistributør Radius (tidligere DONG) har netop annonceret at de mere end fordobler deres pris på den el, som man bruger fra klokken 17.00 til klokken 20.00.

 

Læs hvordan du sparer penge på varmeregningen her. 

 

Elforbruget skal fordeles

 

Der er en helt speciel årsag til at elpriserne stiger. Stigningen skyldes at Radius gerne vil have en mere jævn fordeling af brugen af strøm i løbet af en dag. I øjeblikket bliver en femtedel af al strøm nemlig brugt i tidsrummet mellem klokken 17.00 og klokken 20.00-

 

En kilowatttime koster i skrivende stund 37,5 øre hos Radius, men fremover vil prisen være 83,5 øre i de tre dyre timer. Samtidig falder prisen i døgnets øvrige timer og hele sommerhalvåret til 32,5 øre. Det kan altså godt betale sig at vaske tøj, se film og spille computer uden for den travle tidsperiode. Ved første ørenlyd lyder besparelserne ikke store, men i længden vil du kunne reducere dit elforbrug markant ved at skænke dine forbrugstider en tanke.

 

Prisstigningerne er på vej 

 

Før de nye priser rammer dig, kræver det at skal du have en såkaldt intelligent elmåler sat op. 150.000 husstande i hovedstadsområdet samt Nord- og Midtsjælland ejer allerede en af de nye målere.

 

Der arbejdes dog hårdt og målrettet på at få apparaterne ud til alle husstande i Radius’ område. Dette belyses i det faktum, at der hver dag bliver sat mellem 1500-2000 op. Det vil dog alligevel tage et par år, før de nye priser er fuldt indført hos Radius.

 

Først ved udgangen af 2020 er systemet udbredt til hele Danmark. Du har altså noget tid at forberede dig i, hvis ikke du allerede har en intelligent elmåler sat op.

 

Få hurtige tips til at sænke dit elforbrug

 

  • Gør brug af sparepærer. Byt de gamle pærer ud med LED-pærer.
  • Vask dit tøj når strømmen er billigst.
  • Skift gammelt energislugende elektronik ud med nyt.
About the author