Danmarks billigste online byggemarked er fundet

Ifølge ny undersøgelse er der store besparelser at hente, hvis man vælger sit online byggemarked med omtanke

Det er prissammenligningssiden Prisbyg.dk, der sammenligner priser på byggematerialer og materialer til hus og have, der i perioden fra den 10. til den 14. marts 2014 har sammenlignet priser i ti anerkendte online byggemarkeder, og har klarlagt, hvor man som forbruger eller håndværker kan indhente den største besparelse på sine fremtidige byggeprojekter.

Undersøgelsen er den første af sin slags inden for online byggemarkeder og påviser store besparelser både ved enkeltkøb og storkøb af respektive byggematerialer. Sidste år blev Jem og Fix kåret som det billigste fysiske byggemarked, men virkeligheden er en anden på de elektroniske platforme.

Jem & Fix er i øvrigt ikke med i denne undersøgelse, da størstedelen af deres materialer ikke sælges online.

Byggemarkedet 10-4 løber med hæderen som det billigste online byggemarked da priserne er en tredjedel billigere end det dyreste online byggemarked i undersøgelsen, Johannes Fog. Ved et større byggeprojekt på 50.000 kr. vil dette svare til en besparelse på 15.500 kr. Jo større du handler ind, jo flere penge sparer du.

31 % forskel
Sammenligningen er udarbejdet på baggrund af 10 udvalgte byggematerialer fra de respektive onlinebyggemarkeder, og her er der altså 31 % forskel i prisen mellem den dyreste og billigste hjemmeside. Der er altså store besparelser at hente ved at sammenligne priser, før man køber.

Undersøgelsen aktualiseres bl.a. af, at det internationale markedsundersøgelsesfirma Euromonitor forudsiger, at benyttelse af online byggemarkeder vil stige med 100% i løbet af de næste fem år.

MedieBygtek.dk
ForfatterLouise Skjellum Strøbech, journalist
Dato8. april 2014
About the author