Sådan får du nemt is af bilruden

Vinteren viser langsomt men sikkert sit til tider grimme ansigt. Kulden bider, bladende har for længst sagt farvel til træerne og du har højst sandsynligt fundet flyverdragten og lufferne frem. Hvis du er bilejer, kender du med garanti irritationen over, at skulle fjerne frost fra ruderne inden fanden får sko på. Når man skraber ruderne føles det som, at bide i en astronaut-is med fortænderne, men den følelse kan med et smart trick undgås.

 

Den magiske væske

 

I stedet for at stå og kæmpe med plastskraberen med forfrosne fingre, kan du blande din helt egen væske, som fjerner frost fra ruderne nemt og problemfrit. Væsken er yderst let at blande, og vil løsne isen for dig, så du hurtigt kan sætte bilen i gear og komme videre i livet.

 

Det skal du bruge:

 

Til den magiske væske skal du bruge en 5 liters plastdunk, 2 kg kalciumclorid (som du i øvrigt kan erhverve dig i Matas), 3 liter vand og en forstøver. Når du har anskaffet dig ovenstående skal du blot blande kalciumclorid og vand i dunken, hvorefter du ryster blandingen indtil det hele er opløst. Nu har du fem liter billig og effektiv isfjerner, som du kan fylde på din ny indkøbte forstøverflaske og bruge indtil sommeren igen rammer det ganske land. Når du sprøjter isfjerner-væsken på din bilrude bliver frosten og isen meget nemmere at skrabe af. Find dine byggematerialer billigt her. 

 

Selvom det kan virke uoverskueligt at blande sin egen væske, vil vi gerne love, at resultatet viser sig umagen værd. Vink farvel til forfrosne koldbrandslignende fingre og sig pænt goddag til en løsning, der sparer dig for tid og ubehag.

About the author